Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 2 d.


Kultūra
GASTRONOMIJOS ISTORIJA
Paslaptingasis Vilniaus kuchmistras
„Ir mums patiems kai kuriuos patiekalus pavyko pagaminti tik iš trečio ar ketvirto karto“, – Agnei Žemaitytei prisipažino gastronomijos istorikai Anželika ir Rimvydas Laužikai, sulaukę leidyklos „Aukso žuvys“ kvietimo parašyti knygą ir nusprendę, kad atėjo laikas skaitytojus supažindinti su kuchmistro Jano Szyttlerio istorija.
Namie ir svečiuose
Unija lėkštėje: gastronominiai pasivaikščiojimai po Lenkiją
Artima kaimynystė ir bendra valstybių istorija neišvengiamai paveikė Lietuvos ir Lenkijos gastronomijos kultūrą – sunku nesidalyti bendra virtuve gyvenant kartu. Rasa Pangonytė bando išnarplioti lietuviško bei lenkiško skonio kamuolį.
ŽYMA
RIMVYDAS LAUŽIKAS